Rijaset: Evidentiranje kandidata za upis u prvi razred Medrese “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić”

Date:

Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića danas je u Sarajevu održana 22. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, na kojoj je utvrđeno da se pristupi predupisnom evidentiranju kandidata za prvi razred Medrese “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić” u Banja Luci u 2020/21. školskoj godini.

Za provođenje ove aktivnosti je zadužena Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH, u saradnji sa Muftijstvom banjalučkim.

Konkurs i uvjeti za upis biće objavljni čim se za to steknu svi tehnički i administrativni uvjeti.

Na današnjoj sjednici razmatran je i usvojen Pravilnik o mektebu i mektebskoj pouci kojim se utvrđuju principi mektebskog odgoja i obrazovanja polaznika mekteba, cilj, zadaci, ishodi, način organizovanja, uvjeti za organizovanje mektebske pouke, mektebska pedagoška dokumentacija, organizovanje završnih ispita i mektebskog takmičenja, te vrednovanje rada i nagrađivanje polaznika i muallima.

Rijaset je donio kriterije za raspoređivanje finansijske podrške predškolskim ustanovama Islamske zajednice kao i više drugih odluka i rješenja. 

Na kraju je Rijaset rješavao radno-pravni status uposlenika i tekuća pitanja.

(MINA)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related