RTV BIR uručila priznanje premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću

Direktor RTV BIR Nedim Hrbat upoznao je premijera Konakovića sa uređivačkom politikom i prioritetima u radu RTV BIR, a ovim povodom premijeru je uručena zahvalnica za podršku RTV BIR, ali i njegove svakodnevne napore i borbu za vrijednosti na kojima počiva normalno društvo.

Premijer je istakao kako danas priznanja političarima nisu uobičajena i to pogotovo od medija.

“U ovom medijski zatrovanom prostoru, u vremenu u kojem svako može pisati svoj blog, ili napraviti svoj portal, pa ispaljivati neistine i trovati ovu našu medijsku sliku, našu javnost dakle, radio BIR je svojom pojavom stabilizirao jedan dio kanalisanja pozitivnih i normalnih informacija, a tu je naravno i vrlo bitan segment koji je zanemaren, a to je taj edukacijski ili obrazovni dio, u vremenu u kom naša djeca trebaju imati prave informacije.

Pratim od početka razvoj radija, drago mi je da sam danas došao u nove prostorije, to pokazuje da radio BIR raste, razvija se. Od srca želim svu sreću u nastavku rada našem radiju, i moram reći polaskan sam, i jako mi je drago što sam dobio ovo priznanje”, istakao je premijer KS Elmedin Konaković.