Rusija opozvala ambasadora iz Washingtona nakon Bidenovih komentara o Putinu

Date:

Rusija je u srijedu opozvala svog ambasadora iz Washingtonu u Moskvu nakon komentara američkog predsjednika Joea Bidena koji je oštro kritikovao ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Maria Zakharova izjavila je da se ambasador Anatoly Antonov vraća u Moskvu radi konsultacija, kako bi se procijenila budućnost odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Istakla je da je Rusija zainteresovana za sprečavanje bilo kakve “nepovratne degradacije” odnosa “ako su Amerikanci svjesni mogućih rizika”, piše Anadolija.

Američki predsjednik Joe Biden u intervjuu u srijedu izjavio je da vjeruje da je ruski predsjednik Vladimir Putin ubica te je poručio da će zvanična Moskva platiti zbog miješanja u američke izbore.

Biden je to kazao u intervjuu za “ABS News”, nakon što ga je voditelj George Stephanopoulos pitao za komentar federalne istrage o cyber napadima povezanim s Rusijom i obavještajnog izvještaja koji povezuje moskovski Kremlj s internetskim uplitanjem u američke predsjedničke izbore 2020. godine.

Rusija odbacuje takve optužbe.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related