Safet-ef. Pozder: Ispraćamo još jedan mubarek mjesec

U ramazanskom programu Radija BIR gost rubrike „Naši ramazanski dani“ bio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Prozor, Safet-ef. Pozder, koji je govorio o proteklim ramazanskim danima u Prozoru i o ramazanskim aktivnostima.

– Ramazan se bliži kraju. Sve ono što je lijepo brzo prolazi. Ramazanski dani su protekli zaista lijepo. Puno je aktivnosti i lijep je odziv naših džematlija – kazao je.

Aktivnosti u MIZ  Prozor bile su uobičajene i u velikom broju su posjećene.

– Ponovo smo zajedno, ponovo se družimo, ponovo smo u safovima, džamijama. Uz redovne dnevne namaze, u našim džamijama se obavljaju i mukabele kao jedno od neizostavnih sadržaja naših ramazana koje su posjećene, praćene i dobro prihvaćene od strane naših džematlija. Tu su uobičajeni programi „Naše mubarek noći“, zajednički iftari, iftari za džematlije, žene, omladinu, iftari za našu Mrežu mladih koja je posvećena svojim aktivnostima. Također imamo podjelu iftara starijim i socijalno ugroženim džematlijama – naveo je Pozder. 

On je na kraju kazao kako je ramazan mjesec lijepih riječi. 

– To je utjecaj i moć ljepote Kur'ana. U ramazanu smo bliži Kur'anu, učimo mukabele, slušamo samostalno u kućama, a Kur'an smekšava srca, ukroti jezik – zaključio je.

(Almedina Aganović/Preporod.info)