Samir ef. Kadribašić: Pokušat ćemo da izađemo iz svega dostojanstveno i ljudski

Nepoznata osoba ili više njih kamenovali su prostorije Islamske zajednice u Pljevljima. Glavni imam Medžlisa u Pljevljima Samir ef. Kadribašić kazao je za Radio BIR da se napad dogodio tokom protekle noći.

-Polomljena su stakla na prostorijama Islamske zajednice a ostavljena je jedna krajnje morbidna poruka, gdje se spominje Srebrenica. Ovo je preko svake mjere. U nekim izjavama ranije sam pokušavao da smirim strasti, da držim pod kontrolom sve to koliko mogu. Mislio sam da sam u tome uspio, ali je ovo crvena linija preko koje ja zaista ne mogu kontrolisati ni jednu ni drugu stranu – rekao je ef. Kadribašić, te je dodao da je policija izvršila uviđaj.

-Načelniku sam rekao da ću ga lično smatrati odgovornim ukoliko se ne nađe krivac. Narod je stvarno prepadnut, situacija je jako teška – izjavio je ef. Kadribašić.

Također, poručio je kako je svaki vid podrške u ovim momentima veoma važan.

-Hoću da poručim građanima Bosne i Hercegovine da se ne plaše za nas, da ćemo izdržati, izdržali smo i gore od ovoga, ali zaista nam znači podrška svih vas. Pokušat ćemo da izađemo iz svega dostojanstveno i ljudski – poručio je glavni imam Islamske zajednice u Pljevljima Samir ef. Kadribašić.

(Rabija Arifović/Preporod.info)