Sanski Most: Večeras takmičenje u učenju sure El – Hudžurat

Date:

U Hamzibegovoj džamiji u Sanskom Mostu večeras nakon jacije namaza biće održana “Večer Kur'ana”, čiji će centralni program biti takmičenje djece i omladine u učenju kur'anske sure El – Hudžurat.

Kako je najavljeno iz Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Sanski Most, u čijoj se organizaciji i održava spomenuto takmičenje, trebalo bi učestvovati 23 takmičara, koji su se odazvali na raniji poziv Medžlisa  da se prijave za učenje napamet (hifz) sure El – Hudžurat.

Takmičari su podijeljeni u dvije grupe, mlađi uzrast od  1. do 6. razreda osnovne škole, te stariji uzrast od 7. do 9. razreda.

Za sve učesnike osigurane su prigodne novčane nagrade, a za najbolje u obje kategorije  za prvo mjesto biće dodijeljeno 300, drugo 250 i treće 200 KM.

Glavni imam MIZ Sanski Most Mirza ef. Žerić kazao je da su ih broj prijavljenih takmičara  i izuzetna posjećenost prošlog takmičenja, kada se napamet učila sura El – Mulk,  obavezali da i ove godine organiziraju ovo druženje s Kur'anom.

 – Imaćemo priliku iznova uživati u slušanju Allahove riječi od naše djece i omladine, poručio je glavni imam Mirza ef. Žerić.

Gost na ovoj manifestaciji biće i muftija bihaćki, hafiz Mehmed ef. Kudić, a sve takmičare će ocjenjivati komisija koju će činiti kurra hafiz Fadil ef. Bektaš, profesor Kira'et u Elči Ibrahim-pašinoj medresi (Travnik), hafiz Mensud ef. Đulović, profesor Kira'et u Gazi Husrev-begovoj medresi (Sarajevo) i Mersad ef. Kreštić, sekretar Međunarodnog takmičenja učača Kur'ana (Zagreb).

(MIZ Sanski Most)

PLAKAT-HUDZURAT.jpg - MIZ Sanski Most: Večeras takmičenje u učenju sure El - Hudžurat

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related