Saopštenje Mešihata u povodu dešavanja u Priboju: Hitno preuzimanje odgovornosti

Date:

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji izdao je saopštenje u kojem “traži od najviših državnih predstavnika vlasti hitno preuzimanje odgovornosti za događaje u kojima se veliča genocid i presuđeni zločinci nad Bošnjacima slave kao junaci srpskog naroda”.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Nakon zasjedanja Koordinacionog savjeta Sandžaka, održanog 8. januara 2022. godine u Novom Pazaru, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji poziva nadležne državne organe – predsjednika države i ministra policije, da obavijeste javnost o poduzetim konkretnim radnjama u cilju sankcioniranja postupka službenika Policije i Granične službe u Priboju, koji je izazvao uznemirenost i strah kod pripadnika bošnjačke zajednice na ovom prostoru.

Mešihat Islamske zajednice traži od najviših državnih predstavnika vlasti hitno preuzimanje odgovornosti za pomenute i sve kasnije događaje u kojima se veliča genocid i presuđeni zločinci nad Bošnjacima slave kao junaci srpskog naroda.

U cilju očuvanja tradicije dobrih međususjedskih odnosa Srba i Bošnjaka na ovim prostorima, koje smo brižljivo čuvali i unapređivali proteklih godina, očekujemo konkretne korake koji će povratiti sigurnost i mir građana te povjerenje u nadležne državne organe.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related