Saudijski ministar Kasabi: Uskoro detalji o ovogodišnjem hadžu

Date:

Ministar trgovine Kraljevine Saudijske Arabije Madžid Al-Kasabi, koji je ujedno i vršitelj dužnosti ministra medija, rekao je da vakcina protiv koronavirusa nije obavezna u Saudijskoj Arabiji, istovremeno ukazujući da su mutacije virusa i nesigurnost oko vakcina dovele do kašnjenja u objavljivanju detalja ovogodišnjeg hadža.

Kako prenose saudijski mediji, Al-Kasabi je na konferenciji za novinare u nedjelju objavio da je do sada vakcinisano 40 posto stanovništva Kraljevine.

– Ako želimo posjećivati javna mjesta i vladine i privatne institucije, ići u kupovinu i ostalo, zdravlje je na prvom mjestu i Kraljevstvo je poduzelo potrebne mjere da to i osigura – kazao je ministar Al-Kasabi, prenosi okaz.com.sa.

Konstatirao je da se nikoga ne može natjerati da primi vakcinu, ali je poručio da bi “smo je trebali uzeti ukoliko želimo suživot, ići kupovinu, povratak na posao i u školu”.

Ministar je kazao kako su stalne mutacije virusa i kašnjenje u dobavljanju vakcina u mnogim zemljama faktori koji su doveli do kašnjenja objave informacija o ovogodišnjem hadžu.

MInistar Al-Kasabi je ovom prilikom najavio da će ministri zdravlja i hadža uskoro objaviti detalje o ovogodišnjem hadžu. 

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related