Savjet muftijstva travničkog zasjedao u Bugojnu

Trinaesta sjednica Savjeta muftijstva travničkog pod predsjedavanjem travničkog muftije dr. Ahmed ef Adilovića održana je u prostorijama Medžlisa IZ Bugojno. Na dnevnom redu se našlo više aktuelnih pitanja iz djelokruga rada travničkog muftijstva. Muftija Adilović je opštu situaciju u muftiluku ocijenio veoma dobrom po svim segmentima.

         Nakon sastanka u medžlisu Bugojno predstavnici Savjeta muftijstva travničkog na čelu sa domaćinom bugojanskim glavnim imamom Vehidom ef Arnaut posjetili su tri privredna subjekta u Bugojnu -preduzeće Kadunić plin, te preduzeća kožarske industrije Prevent i Makama, gdje su ih direktori i vlasnici pomenutih preduzeća upoznali sa osnovnom djelatnošću i poslovnim rezultatima.

      -Želimo dati podršku našim privrednicima, koji, evo, uvjerili smo se zapošljavaju veliki broj radnika, posebno naše omladine. Nadam se da će vremeno njihova primanja biti i veća. Drago mi je da se radi o uspješnim firmama, da imaju kvalitetne proizvode i da sva proizvodnja uglavnom ide za izvoz. Činimo hajr dovu da im uzvišeni Bog podari uspjeh u radu, kvalitet , pravedan odnos prema radnicima i ako Boga da sve bolje i bolje rezultate – rekao je muftija travnički dr. Ahmed ef Adilović, nakon posjete pomenutim bugojanskim preduzećima.