Savjetnik predsjednika UAE-a: Erdoganova posjeta pozitivan korak i na dobrobit regije u cjelini

Anwar Gargash, diplomatski savjetnik predsjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Khalife bin Zayeda Al Nahyan, izjavio je da je posjeta predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana Saudijskoj Arabiji i UAE-u “pozitivan korak za dobrobit regije”, javlja Anadolu Agency (AA).

Gargash se na svom Twitteru profilu osvrnuo na februarsku posjetu Erdogana UAE-u, te posjetu Saudijskoj Arabiji koju je okončao jučer.

– Posjeta predsjednika Erdogana UAE-u i sestrinskoj zemlji Saudijskoj Arabiji usvajanjem pristupa komunikacije i približavanja pozitivan je korak za dobrobit regije u cjelini – poručio je Gargash.

Napominjući da se ne bi smjelo prihvatiti da regionalni poredak ostaje u krizi, Gargash je rekao da “moraju ojačati povjerenje, graditi mostove, rješavati probleme i raditi zajedno za zajedničku stabilnost i prosperitet.”

Erdogan je u februaru boravio u službenoj posjeti UAE-u po prvi put nakon 10 godina, a jučer je okončao dvodnevnu posjetu Saudijskoj Arabiji, gdje je boravio na poziv kralja Salmana bin Abdulaziza.

(Preporod.info)