Šije: Uručeni ključevi nove kuće džematlijki

Uručeni ključevi nove kuće i održan zajednički iftar u Šijama

U prisustvu rodbine, komšija i prijatelja 26. maja 2019. pred akšamsko vrijeme upriličena je predaja ključeva novoizgrađene kuće Sejdinović Refiji iz Šija. 

Čast da ključ od novoizgrađene kuće preda Sejdinović Refiji pripala je glavnom imamu Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašiću, koji je uručujući ključeve čestitao čestitim Šijanima što su pomogli još jednoj porodici riješiti stambeno pitanje, te uručio pomoć porodici iz sredstava Bejtu-l-mala. Čestitkama se pridružio i Općinski načelnik mr. Suad Huskić.

Ovo je osma kuća koju su zajedno gradili džemati: Šije, Šije Donje Polje i Šije Gornje Polje, Mjesna zajednica Šije i udruženje građana „Ponikva“ Šije. 

Nakon toga svi prisutni su se uputili u sprtsku dvoranu O.Š. „Mustafa Mulić“ Šije gdje su u prepunoj dvorani prisutvovali zajedničkom iftaru za 1200 džematlija. 

Besjedu i poruku ovoga iftara uputio je glavni imam, a imam džemata Šije Donje Polje (ovogodišnji domaćin iftara)  Belmin ef. Bašić je proučio ilahije i  najavio još jednog vaiza, hfz. Aliju ef. Rahmana. 

Ovo je šesta godina za redom kako navedeni džemati, MZ i UG zajednički organizuju ovakav iftar.  

20190526 210421