Sinanović: Žao mi je što je presuda donesena 26 godina nakon počinjenog genocida (VIDEO)

Date:

Šuhra Sinanović, predsjednica Udruženja „Žene Podrinja – Bratunac“ poručila je danas iz Haga kako su porodice žrtava očekivale da će biti potvrđena prvostepena presuda za genocid u Srebrenici. 

Danas smo dobili jednu historijsku presudu koja je presuđena za genocid u Srebrenici. Četiri godine nakon prvostepene presude donesena je i drugostepena presuda. Presuđen je genocid u Srebrenici i doživotna kazna – kazala je Sinanović.  

Naglasila je kako su očekivali da će Mladić biti proglašen krivim i za genocid u ostalih šest opština, no, kako je kazala, to nisu dočekali.  

– Meni je žao kao porodici žrtava genocida zašto nisu i ostalih šest opština za genocid. Ipak, ne mogu da kažem da nismo zadovoljni. Zadovoljni smo, Haški tribunal je uradio koliko je mogao. Mogao je možda i više, ali meni je žao što je presuda donesena 26 godina nakon počinjenog genocida. Da je bar bila prije 20 godina, do sada bi pred lice pravde došlo više osoba za zločine koje su izvršili genocid od 92 do 95.godine – istakla je Sinanović.  

Na pitanje medija pred Hagom kako se osjeća, kazala je: „osjećam se danas kao da je 11. juli 1995. godine u Srebrenici“.  

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related