Sisak: Upravitelj Župe Pohoda BDM posjetio Islamski kulturni centar (IKC) u izgradnji

Date:

Izgradnja Islamskog kulturnog centra (IKC) Sisak odvija se određenim tempom i dinamikom koji je uslovljen trenutnom situacijom pandemije i još uvijek se izvode osjetljivi radovi na postavljanju staklene fasade kupole, posebno izrađenih i dizajniranih stakala, a u proteklim mjesecima postavljen je vrh minareta kroz stožac, odnosno alem, kao i prethodno na kupoli.

U Medžlisu Islamske zajedncie (IMZ) Sisak smatraju da se u fazi izgradnje IKC-a Sisak sa budućim sadržajima i prostorima IKC-a Sisak trebaju upoznavati upravo oni od kojih se očekuje da budu i česti gosti, posjetitelji ovog centra, a to su njihovi susjedi kršćani i oni sa kojima na ovim prostorima muslimani dijele zajedničku sudbinu.

Na poziv glavnog imama MIZ Sisak Alem ef. Crnkića da posjeti budući kompleks IKC-a Sisak u izgradnji među prvima je to sa zadovoljstvom učinio mr.vlč.Ivan Grbešić, upravitelj Župe Pohoda BDM u Sisku, čija župa pokriva jedno od najvećih naselja u gradu Sisku sa oko 9000 katoličkih vjernika, saopćio je MIZ Sisak.

Župa pokriva isto područje koje će pokrivati i budući IKC Sisak.

Alem ef. Crnkić je županika Grbešića proveo kroz sve prostorije budućeg IKC-a Sisak, a nije izostavljen ni minaret, gdje je vlč.Grbešić osmotrio područje grada kojeg pokriva u djelokrugu svoga poslanja i službe.

Razgledavanje i upoznavanje sa prostorijama IKC-a Sisak iskorišteno je kako bi se već u ovoj fazi naznačili budući oblici saradnje kroz organiziranje međureligijskih susreta omladine kao i zajedničkih predavanja kroz koja bi se približile određene teme univerzalnih vrijednosti s kojima se oplemenjuje društvo u cjelini.

Na kraju posjete, vlč. Grbešić je u svoje i u ime Župe BDM uručio novčani prilog za izgradnju budućeg IKC-a Sisak, čime je potvrdio opredjeljenost vjernika katolika u izgradnji jednog ovakvog objekta.

– Naše poslanje i naša misija je da njegujemo prijateljske veze jer smo ovdje naslonjeni jedni na druge generacijama, osjećamo jedni druge, te će budući IKC Sisak na još kvalitetniji način artikulirati različite mogućnosti suradnje i ojačati naša prijateljstva – bila je jedna od poruka sa zajedničkog susreta vlč.Grbešića i efendije Crnkića.

(Preporod.info)                                                    

 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related