Situacija u Novom Pazaru se stabilizira, opada broj prijema

Date:

Situacija u Novom Pazaru se stabilizira, imamo manji broj pacijenata u Općoj bolnici, 226, u odnosu na prije desetak dana kada ih je bilo 398, izjavio je danas koordinator Opće regionalne bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek.

– Broj pregleda u covid ambulantama se smanjuje, ranije je bilo po 400 ljudi, a jučer smo imali između 200 i 250 pregleda. Imali smo i do 98 prijema, a sada je svedeno na dvadesetak prijema dnevno. Ja sam po prirodi optimist i ovi podaci me raduju, ali ne želim da se opustimo – rekao je Ðerlek.

Kako kaže, situacija se stabilizira i u Tutinu.

– Situacija u Tutinu je bolja nego što smo očekivali. Najveći problem imamo u Sjenici, odakle je 70 pacijenata – navodi Ðerlek.

Prema njegovim riječima, već treći dan statistički podaci pokazuju da se ulazi u mirniju fazu.

– Međutim, s obzirom na to da se radi o nevidljivom protivniku koji nas je mnogo puta iznenadio, ponašamo se kao da imamo 400 pacijenata u bolnici i kako će nas sutra zadesiti 100 prijema. Hoću reći kako nema opuštanja, tražim ozbiljnost, disciplinu i rad – navodi Ðerlek.

Ističe da građani Novog Pazara polahko shvaćaju da je ovo ozbiljna situacija i bolest, i dodaje da na dalji tijek bolesti mnogo ovisi od građana Novog Pazara, Sjenice i cijele Srbije.

– Nije dovoljno da samo mi u bolnicama ginemo i radimo, potrebno je da nam građani pomognu tako što će se pridržavati epidemioloških mjera – apelirao je Ðerlek.

(Agencije)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related