Sjednica Sabora Mešihata IZ u Srbiji: Protekla godina puna izazova, ali najuspješnija u projektima

Redovna sjednica Sabora Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, na kojoj su pored sabornika prisustvovali članovi Mešihata na čelu sa predsjednikom muftijom dr. Mevlud-ef. Dudićem, muftije, rukovodioci ustanova, te predsjednici i glavni imami medžlisa, održana ja jučer. 

Tom prilikom jednoglasno je usvojen Izvještaj o radu organa, ustanova, udruženja i službi Mešihata, te medžlisa Islamske zajednice, kao i završni račun Mešihata u 2022. i prijedlog budžeta za 2023. godinu.

U svom obraćanju, predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud-ef. Dudić govorio je o 2022. godini kao o godini punoj izazova, ali i najuspješnijoj u svim projektima koje je realizirala, posebno na polju građevinske ekspanzije u skoro svim medžlisima.

Naglasio je da kroz Islamsku zajednicu ostvarujemo slobodu, dostojanstvo i ponos.

Poručio je da pod bajrakom Islamske zajednice ima mjesta za sve pripadnike islama koji ne ugrožavaju njeno jedinstvo i vakufsku imovinu, bez obzira na nacionalnu i političku pripadnost.

Podsjetio je da se u oktobru navršava 30 godina od osnivanja Mešihata te da će taj veliki jubilej biti obilježen kako i dolikuje, objavio je mesihat.org.

(Preporod.info)