Skaka i Ramić obišli povratnike u Janji i uručili im ramazanski top

Date:

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i Edin Ramić, ministar za raseljene osobe i izbjeglice Federacije Bosne i Hercegovine Edin Ramić boravili su u službenoj posjeti Bijeljini te povratničkom džematu u Janji.

Ispred Atik džamije u Janji izvršena je primopredaja ramazanskog topa koji će ubuduće u Janji oglašavati kraj posta. Skaka i Ramić su u pratnji Hasan ef. Camića proučili Fatihu i položili cvijeće na spomen obilježje ubijenim civilnim žrtvama i borcima iz Janje, saopćila je Press služba grada Sarajeva.

 – Prvi dan ramazana ministar Ramić i ja smo odlučili obradovati povratnike u herojsku Janju. Ovi ljudi su primjer kako se brani i gradi Bosna i Hercegovina i mi im na ovaj način odajemo priznanje te širimo jednu tradiciju mira, zajedništva, radosti i vjere koja odlikuje ovu zemlju i njene građane – rekao je gradonačelnik Skaka.

Prethodno su Skaka i Ramić održali službeni sastanak s Mićom Mićićem, gradonačelnikom Bijeljine u sjedištu Grada, tokom kojeg su razgovarali o jačoj saradnji na nivou gradova, posebno u periodu borbe protiv pandemije i njenih posljedica.

Otvorene su brojne teme uključujući korištenje evropskih fondova o čemu će biti govora u narednom periodu.

 – Sarajevo je glavni grad BiH i ima odgovornost da gradi odnose s gradovima širom države. Drago nam je da je gradonačelnik podržao ovu ideju. Gradovi i lokalne zajednice mogu i trebaju intenzivirati odnose, zajedno sa svim ostalim nivoima vlasti kako bismo odgovorili na izazove koji su pred nama – dodao je Skaka, saopćila je pres-služba Grada Sarajeva. 

(Fena)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related