Skupština Crne Gore sinoć kasno nakon niza incidenata usvojila Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Date:

Skupština Crne Gore sinoć poslije ponoći usvojila je sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, nakon što je policija iz plenarne sale na silu izvela poslanike Demokratskog fronta (DF).

Zakon je usvojen nakon kraće pauze tokom koje su pripadnici skupštinskog obezbjeđenja provjeravali da li je plenarna sala sigurna, jer je u njoj došlo do incidenta zbog kojeg su pripadnici obezbjeđenja na silu izveli poslanike Demokratskog fronta.

Oni su prije toga pokušali da spriječe glasanje, bacajući pirotehničko sredstvo u salu.

Nakon ovog incidenta su uhapšene 22 osobe i to 18 poslanika DF-a i još četiri osobe.

Savjet za građansku kontrolu rada policije je obaviješten da su u CB Podgorica privedeni poslanici Andrija Mandić, Mihailo Čađenović, Milan Knežević, Slaven Radunović, Milutin Đukanović, Branko Radulović, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, Budimir Aleksić, Marina Jočić, Branka Bošnjak, Milun Zogović, Predrag Bulatović, Ljiljana Đurašković, Aleksandra Vujičić, Veljko Vasiljević i Jovan Vučurović.

Među privedenima su i Zoran Bulatović, Koča Đurišić, Dejan Gojković i Dušan Knežević, prenose mediji.

Za zakon su glasali poslanici vladajuće koalicije i Socijaldemokratske partije dok su poslanici ostatka opozicije bili van sale.

Parlament je prethodno odbio 120 amandmana Demokratskog fronta.

Više saobraćajnica u Crnoj Gori bilo je blokirano u znak protesta zbog najavljenog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Više osoba, među kojima je i jedan svećenik privedeno je nakon što su odbile naređenje policije da uklone automobile sa bulevara na izlazu iz Podgorice, u naselju Zlatica.

(Preporod.info/Agencije)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related