Skupština MIZ Bosanska Gradiška

Na skupštini je prisustvovalo 24 delegata od njih 30 zastupnika iz svih džemata na području medžlisa. Pored delegata prisutni su bili i članovi Izvršnog odbora medžlisa na čelu sa predsjednikom medžlisa h. Ismetom Rakovićem i glavnim imamom medžlisa Zejnil ef. Latifovićem. Skupština je održana u džamiji Tekija. Na početku rada skupštine sjednicu je otvorio Mehmed Bašić najstariji delegat u skupštini gdje se izabralo radno predsjedništvo,a kojeg su potom činili Feriz ef. Makić, predsjedavajući skupštine, Jusuf Avdić, zamjenik predsjedavajućeg i sekretar medžlisa  zapisničar.

Na skupštini su predstavljeni svi izvještaji za proteklu 2016. godinu a kojeg čine administrativni, vjerskoprosvjetni, knjigovodstveni, finansiski, vakufski izvještaj kao i plan rada i budžeta za 2017. godinu. Nakon kraćih diskusija po ovim tačkama dnevnog reda jednoglasno su usvojeni svi predstavljeni izvještaji kao i plan rada i budžeta za 2017. godinu. U izvještaju su navedene i sve aktivnosti po pitanju rekonstrukcije Derviš-hanumine medrese i njenog svečanog otvaranja, i to, nakon konsultacija sa Vakufskom direkcijom kao nosiocem svih aktivnosti po pitanju rekonstrukcije medrese. Glavni imam je naglasio da će se, ako Bog da, naredna svečana sjednica skupštine organizirati u objektu medrese.

Prema diskusijama predstavnika džemata govorilo se o svim sprovedenim aktivnostima  u džematima i planu rada u 2017. godini. Uglavnom se radilo na održavanju postojećeg stanja u džematima i određenih radova  te projekata u pojedinim džematima kako je u izvještaju i navedeno. Usvojeni su svi izvještaji iz džemata. Cjelokupan izvještaj bit će dostavljen Rijasetu IZ u BiH, kao i Muftijstvu banjalučkom. Skupština je završila svoj rad sa dovom.