Slišković preuzima Sjevernu Koreju?

Najvjerovatnije bih do početka nove godine trebao finalizirati razgovore oko preuzimanje nogometne reprezentacije Sjeverne Koreje, istakao je Blaž Slišković.

“Ništa još nismo konkretizirali. Pregovori traju mjesec i po i očekujem da u narednih nekoliko dana budem pozvan u Peking. U glavnom gradu Kine trebali bismo finalizirati pregovore, te ako sve bude uredu kao do sada dogovorit ćemo suradnju”, kazao je Slišković, dodavši:

“Menadžer koji mi je ponudio posao na licu je mjesta i u stalnom kontaktu je sa čelnicima nogometne reprezentacije Sjeverne Koreje. Ipak, tamo je sistem odlučivanja jednostavan. Odlučuje jedna osoba. Kada smo trebali staviti paraf na dogovor razbilo se, ali u narednim danima trebao bi se oporaviti i nadam se da ćemo pregovore okončati dogovorom na obostrano zadovoljstvo”.

Nekadašnji selektor nacionalnog tima Bosne i Hercegovine kaže kako mu odlazak u Pyongyang predstavlja poseban izazov u karijeri.

“Doista, to je izazov koji bi rijetko ko odbio. Sjeverna Koreja je učestvovala na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Uskoro se igra i Azijsko prvenstvo. Osim izazova, ima tamo i kvaliteta i tako reći dobrog materijala za uraditi kvalitetan posao”, rekao je Slišković.

(AA)