Smajić: Najgori scenario bio bi da zaražene smatramo neprijateljima

Date:

ojava infekcije koronavirusom u Vogošći nije razlog za paniku, poručuje općinski načelnik Edin Smajić naglašavajući da su nadležni blagovremeno odgovorili zadatku.

Prvi slučaj zaraze u Vogošći pojavio se jučer, a Općinski štab civilne zaštite na vanrednoj sjednici donio je odluku da se cijela zgrada, u kojoj stanuje zaražena osoba, stavi u izolaciju.

– Svi komentari koje dobijamo govore da shvatate da je to u najboljem interesu svih Vogošćana pa i naše oboljele sugrađanke koja je zbrinuta na najbolji mogući način i imamo informaciju da se sinoć, nakon ljekarske intervencije, osjećala bolje – naveo je Smajić.

Kaže da je ponosan na svoju zajednicu koja pokazuje visok stepen odgovornosti i poštuje preporuke struke, ali i na pojedince i organizacije koje se stavljaju na raspolaganje Civilnoj zaštiti u svim segmentima.

– Najgori mogući scenario bio bi da zaražene počnemo smatrati neprijateljima zbog bolesti od koje boluju. Ne, oni nisu naši neprijatelji. I zato ćemo učiniti sve da im pomognemo da se oporave, a da vrijeme liječenja bude što manje traumatično za njih. Virus ne bira. Sutra možemo biti mi sami pogođeni ili neko od naših najmilijih – rekao je Smajić, saopćeno je iz Općine.

(Fena)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related