Softić i Hadžić: Članovi Udruženja ilmijje vrijedno rade na očuvanju Islamske zajednice i domovine

Date:

Predsjednik Sabora Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Safet Softić boravio je u posjeti Udruženju ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Predsjednika najvišeg predstavničkog i zakonodavnog tijela Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u srijedu 26. januara 2022. godine, primio je predsjednik Udruženja ilmijje u Bosni i Hercegovini Nesib-ef. Hadžić, u društvu sa sekretarom Glavnog odbora Udruženja ilmijje Edin-ef. Spahićem.

Predsjednik Udruženja ilmijje je upoznao predsjednika Sabora o glavnim aktivnostima Udruženja ilmijje u proteklom periodu, planovima u budućnosti, ali i izazovima sa kojima se Udruženje susreće u svome radu.

Predsjednik Softić je pohvalio djelovanje Udruženja ilmijje u različitim sferama poručivši kako su upravo imami ti koji su mnogo doprinijeli i još uvijek doprinose, kako Islamskoj zajednici tako i domovini.“

Predsjednik Sabora se zahvalio na pozivu uputivši riječi podrške svim članovima Udruženja ilmijje koji vrijedno rade na očuvanju domovine i Zajednice te naših zajedničkih vrijednosti. Nakon zahvale na ovoj značajnoj posjeti, predsjednik Hadžić je predsjedniku Softiću uručio nekoliko najznačajnijih izdanja Udruženja ilmijje IZ Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

(Preporod.info) 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related