Sportski susreti učenika srednjoškolskih ustanova IZ

U Mostaru su održani Sportski susreti učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u BiH, koji su danas, 14. oktobra 2018. godine, uspješno i završeni.

Domaćin najboljim sportistima medresa i gimnazija IZ-e u BiH bila je Karađoz-begova medresa, koja je sveukupnom organizacijom doprinijela da Sportski susreti prođu u najboljem redu. 

Susreti su se održali u periodu od 12. do 14. oktobra 2018. godine, a učestovale su: Elči Ibrahim-pašina medresa, Medresa „Gazi Isa-beg“, Medresa „Osman ef. Redžović“, Medresa „Džemaludin ef. Čaušević“, Medresa „Mehmed Fatih“, Gazi Husrev-begova medresa, Behram-begova medresa i medresa domaćina – Karađoz-begova medresa, koja je dobila nagradu za fer play, te zahvalnicu za organizaciju i podršku ovgodišnjih susreta. 

Svečano otvorenje održano je u USRC „Midhat Hujdur-Hujka“, a tom prilikom prisutnima su se obratili profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese i profesor Seid Eminović, ispred organizatora – Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH. 

{gallery}sportski:::0:0{/gallery}

Prvog dana Sportskih susreta odigrane su utakmice po grupama i to u futsalu i košarci, te takmičenje u šahu i stonom tenisu. 

Drugog dana odigrane su polufinalne i finalne utakmice, te je realizovano i takmičenje iz atletike. 

Najbolji u šahu su bili:

Pobjednici u stonom tenisu su:

Najbolje plasirani u futsalu su:

Košarkaške uspjehe zabilježile su ekipe:

Kada je u pitanju takmičenje iz atletike, takmičari su imali utrke na 100, 200, 800 i 4×100 metara, te disciplinu bacanje kugle i skok u dalj. 

Najbolji u utrci na 100 m bili su:

U disciplini utrka na 200 m najbolji rezultat su ostvarili:

U utrci na 800 m najbolji su bili:

Utrka u disciplini 4×100 m iznjedrila je sljedeće najbolje ekipe:

Rezultati u disciplini skok u dalj:

U disciplini bacanje kugle najbolje rezultate ostvarili su:

Kada je u pitanju sveukupni uspjeh i poredak, najboljim ekipama pokazale su se: