Srbija: Pritvoreno 75 osoba zbog kršenja mjera samoizolacije

Date:

Zbog kršenja mjera samoizolacije u pritvoru se u ovom momentu nalazi 75 ljudi, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu pravde Srbije Radomir Ilić.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde obezbjedila je tri objekta u kojima su smještena lica koja prekrše mjere samoizolacije i oni se nalaze u Vršcu, Požarevcu i Pirotu.

Ilić je precizirao da su u Vršcu smještena 43 lica koja su prekršila mjeru samoizolacije, u Pirotu 17, a u Požarevcu 15, saopšteno je iz Ministarstva pravde Srbije.

On je dodao da su protiv većine tih lica već podneseni optužni akti i da će suđenja početi za nekoliko dana, a da je Ministarstvo pravde, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, izradilo poseban plan za organizaciju tih suđenja kako nikome ne bi bilo ugroženo zdravlje.

– Danas smo dobili posebnu opremu, tečnosti za dezinfekciju, rukavice i maske, kojom ćemo opremiti sudove koji će suditi licima koja su prekršila mere samoizolacije i koja su potencijalno zaražena od koronavirusa – kazao je.

On je pozvao sve kojima je izrečena jsamoizolacije da te mjere poštuju i da ih ne krše, jer u suprotnom ugrožavaju članove svoje porodice, ali i zdravlje ostalih sugrađana. 

(Anaddolija)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related