Srebrenik: Pomoć za liječenje Buljubašić Mirsadu

Zadnji dan ramazana predstavnici džematskog odbora džemata Kiseljak, Medžlis IZ-e Srebrenik, obišli su svog blagajnika džemata Buljubašić Mirsada. Kako smo već i pisali Mirsad  je prije nekoliko dana imao transplantaciju bubrega a donor je bila njegova hanuma Selma Buljubašić.

Mirsad i Selma žive na Kiseljaku kod Srebrenika, imaju jednu djevojčicu koja je redovan učenik mekteba Kiseljak. Mirsad je morao otići na transplataciju bubrega jer mu je život bio u opasnosti. Nakon povratka sa operacije njemu su neophodni lijekovi za postoperativni tretman koji koštaju 2.000,00 KM na nivou mjeseca. On i njegova porodica nisu bili u mogućnosti obezbijediti potrebna sredstva za njegovo dalje liječenje.

Džemat na čelu sa njihovim vrijednim imamom Ismet-ef. Odobašićem davali su i daju veliku podršku svom džematliji, a ta pomoć se posebno ogledala  u akciji prikupljanja sredstava i pomoći porodici Mirsada Buljubašića, odnosno za njegovo liječenje. Pored raznih apela i zahtjeva džemat je dao veliki doprinos u ovoj akciji.

Posljednjeg dana ramazana po ko zna koji put posjetili su Mirsada te uručili su vrijednu donaciju za njegovo liječenje.
„Danas smo posjetili našeg džematliju Mirsada Buljubašića koji je imao transplantaciju bubrega i uručili mu Vaša novčana sredstva, koja su mu neophodna za liječenje. Ovim putem Vam se zahvaljujemo na donacijama moleći Uzvišenog Allaha da vas nagradi. Ukupan iznos prikupljenih sredstava za njegovo liječenje iznosi 6.706,00 KM, dovoljan je za potrebne 6 -mjesečne terapije koja je propisana, te ovim putem i zatvaramo ovu akciju“ istakao je Ismet-ef. Odobašić.