Stipendije za najuspješnije učesnike takmičenja “Sira 2016” (AUDIO)

Uprava za obrazovanje i nauku i Ured za društvenu brigu Rijaseta islamske zajednice koordinirali su ovaj značajan projekat, u kojem je učestvovalo 4000 srednjoškolaca širom BiH.

Nakon nagradne posjete Turskoj za najuspješnije učesnike takmičenja u poznavanju Sire – Životopisa Muhammeda a.s. danas je upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiranju najuspješnijih učesnika takmičenja.

Iz Srednjoškolskog centra u Hadžićima četvero učenika ove škole bili su nagrađeni na ovogodišnjem takmičenju.

Treće nagradno takmičenje pod nazivom “Sira – životopis Muhammeda, a.s.” održano je na 23 lokacije u Bosni i Hercegovini, te po jednoj lokaciji u Srbiji, Hrvatskoj, Danskoj i Njemačkoj.

Ove godine takmičenje je realizirano na osnovu djela “Muhammed, a.s. poslanik čovječanstvu”, autora mr. Mirze Mešića, u izdanju Izdavačkog centra Rijaseta IZ El-Kalem.

Nagrade za najuspješnije takmičare su deset stipendija u vrijednosti od 1.000 KM te sedmodnevna ekskurzija u Istanbulu za 40 najuspješnijih takmičara i njihove vjeroučitelje.

Organizator takmičenja za učenike srednjih škola je Uprava za obrazovanje i nauku, Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, uz podršku Dijaneta Republike Turske.

Prije svečanog potpisvanja ugovora učenici su posjetili i Radio BIR.

Nagrađene učenike i profesore i predstavnike Uprave za obrazovanje i nauku, te ureda za društvenu brigu primio je zamjenik Reisu-l-uleme Husein ef. Smajić.

Radio BIR