Studenti Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću domaćini djeci migranata

 

Drugačiji način rada primijetili smo slučajno, i to prilikom izložbe radova studenata prve godine Odsjeka za socijanu pedagogiju Islamskog pedagoškog fakulteta..

Na satu asistentice Nine Halilbašić, umjesto seminarskog rada studenti su dobili zadatak da urade levhu. Neki su se izrazili kroz literarni rad, a drugi su se iskušali kroz kaligrafiju. Radove su izložili na centralnoj manifestaciji posvećenoj mjesecu mevluda “Muhammed, a.s. – U njemu je divan uzor”.

Izložba je bila i prodajnog karaktera. Socijalna pedagogija i duhovna skrb kroz svoje opredjeljenje je podrška ranjivoj kategoriji stanovništva. Ovu ideju su pretočili u zanimljivu aktivnost, ali i human gest: 18.decembra, na Dan migranata, odlučili su pozvati djecu migrante i ugostiti ih.

Postoje različite priče i činjenice sa kojima se susreću građani u čijim gradovima su smješteni migranti. Ipak ona najosjetljivija kategorija među njima ne bi trebala biti zapostavljena zbog pojedinaca, kaže vršilac dužnosti dekana IPF-a, Hajrudin Hodžić.