Studentica IPF-a u Zenici Melisa Fajić položila hifz pred komisijom

Date:

Studentica Islamskog pedagoškog fakulteta (IPF) u Zenici na Odsjeku za arapski jezik i književnost Melisa Fajić uspješno je proučila Kur'an napamet pred komisijom koju su činili hfz. Ismet ef. Spahić kao predsjedavajući, te hfz. Haso ef. Popara i dr. hfz. Mensur ef. Malkić kao članovi.

Svečanom činu okončanja učenja Kur'ana napamet, koje je održano subotu, 18. decembra, u prostorijama Gazi Husrev-begovog vakufa u Sarajevu, prisustvovali su Melisini bliži rođaci, kolegice sa Fakulteta i njen mentor-muhafiz prof. dr. Halil ef. Mehtić.

Nakon svečanog učenja tekbira, predsjednik komisije hfz. Spahić obratio se prisutnima, uputivši iskrene čestitke i blagoslov za dug život i dugo druženje s Božijom knjigom

Islamska zajednica i IPF postali su bogatiji za još jednog čuvara Božije riječi na prostorima BiH, a hafiza Melisa Fajić je deseti hafiz koji trenutno studira na IPF-u u Zenici.

Hafiza Fajić je i vrlo uspješna studentica Odsjeku za arapski jezik i književnost, čije okončanje kao apsolventica uskoro završava.

Njen muhaffiz prof. dr. hfz. Halil ef. Mehtić je ovom prilikom najavio da će uskoro pred komisiju izaći i druga njegova kandidatkinja, Merhunisa Vehabović, svršenica Gazi Husrev-begove Medrese u Sarajevu.  

(preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related