Studentski centar IZ u BiH: Akcija prikupljanja obuće i odjeće za migrante i izbjeglice na području KS

Date:

Studentski centar Islamske zajednice (IZ) u BiH od 20. do 29. novembra organizira akciju prikupljanja obuće i odjeće za migrante i izbjeglice na području Kantona Sarajevo (KS).

“Na osnovu proglasa reisu-l-uleme dr. Huseina Kavazovića ‘Ne možemo više zatvarati oči pred migrantskom krizom, potrebna je akcija svih’, objavljenog 1. novembra 2019. godine, upućenog vjernicima i institucijama u vezi sa situacijom u BiH sa migrantima i izbjeglicama, Studentski centar IZ u BiH putem Humanitarnog kluba organizira akciju prikupljanja obuće i odjeće za migrante i izbjeglice na području KS. Ova akcija će biti realizirana u saradnji sa Crvenim križom KS. Kada su u pitanju smjernice za prikupljanje obuće i odjeće koja će biti primljena, važno je znati da su migranti i izbjeglice u KS uglavnom mlađe muške osobe te predlažemo da za njih donirate toplu odjeću (jakne, džempere, majice, čarape, pantalone, trenerke i sl.) i zimsku obuću”, kaže se u saopćenju Studentskog centra.

Ukoliko se donira korištena odjeća i obuća, iz Studentskog centra su poručili da takva odjeća i obuća treba biti čista, oprana i ispeglana, sa naznačenim veličinama i da će samo takva biti zaprimljena.

Donacije se mogu predati svakim radnim danom od 9.00 do 15.00 sati u prostorijama Studentskog centra. 

 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related