Subašić: Ovo je djelić pravde za žrtve (VIDEO)

Date:

Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa” nakon današnje presude zločincu Rtaku Mladiću, kazala je da je Bosni i Hercegovini potrebno pomirenje, ali i povjerenje.  

Subašić se zahvalila se Tužilaštvu Haga i Seržu Bramercu (Serge Brammertz), glavnom tužiocu  Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove, koji je kako je navela učinilo sve da ova preuda vidi svjetlo dana.  

– Žao mi je što presudom nisu obuhvaćene i druge opštine za genocid. Ovo je samo jedan djelić naše pravde. Poručujem svim mladima u Bosni i Hercegovini, koji još uvijek žive u mržnji i lažima, da pročitaju presude, da zavire u arhive Haškog tribunala i postanu dobri momci, jer BiH je potrebno povjerenje i pomirenja, a to samo mladi mogu učinit – navela je Subašić. 

Istakla je da će preživjele porodice žrtava, koje su bile svjedoci svih strahota zla koje je počinjeno na tlu BiH, učiniti sve za bolju budućnost. 

– Mi ćemo nane, majke, bake, učiniti da dok smo žive ne ostavljamo mladima nikakav teret na leđima, da oni grade bolje sutra i za sebe i za buduća pokoljenja – poručila je Subašić.

(Preporod.info) 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related