Sušić ne želi ‘ništa drugo’ osim Intera


“La Gazzetta dello Sport” javio je da je Sušić bio meta tima Ericka Thora za naredno ljeto, ali da je nogometaš otvorio mogućnost da se pridruži timu još u trenutnom prelaznom roku.

“Ne želim nikoga drugog osim Intera. Navijao sam za Inter kao dijete, kada su oni kupili Ronalda. Klub s takvom historijom moj je san, nije mi bilo bitno ni kada ih je trenirao (Roberto) Mancini. To bi bilo čak i bolje od Paris Saint-Germaina, u kome je igrao moj stric Safet”, navode novine riječi veznog igrača.

“Moj idol je (Zinedine) Zidane, ali ja se ne poredim s njim”, kazao je.

Interes za Sušića u Seriji A dolazi u vrijeme kada ni liga ni Inter ne doživljavaju svijetle trenutke.

“Svaki tim se suoči s krizom prije ili kasnije, ali sam siguran da će se oni vratiti u svjetsku elitu. Istina je da je Serija A bila najbolja, ali ona je još među vodećim evropskim ligama. Volio bih se pridružiti Interu što je prije moguće, ali to zavisi od mojih agenata, ne od mene. Do potpisivanja ugovora svašta se može desiti”, kazao je Sušić.

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević jučer je komentirao očekivanja koja vode do bilo kakvih pregovora.

“Sušić je naš najbolji igrač, mi ćemo ga prodati ako dobijemo dobru ponudu. Mi, međutim, želimo izbjeći sve diskonte, njegova cijena je pet miliona eura”, izjavio je on novinarima u ovoj sedmici.

(fena)