Sutra kolektivno vjenčanje za 60 bračnih parova

S ciljem promoviranja braka i porodice kao temeljnih vrijednosti društva, a kao dio brojnih aktivnosti koje provodi IZ u BiH, Medžlis će kroz ovu ceremoniju podržati šezdeset mladih bračnih parova, za koje su osigurani vjenčani novčani darovi, navodi se u saopćenju Islamske zajednice.

“Bračna zajednica je temelj čovječanstva i svakog društva, a naše društvo i naša porodica danas su izloženi brojnim iskušenjima. Imajući u vidu navedeno, MIZ Sarajevo je pružio priliku budućim bračnim parovima, koji su ranije svoja općinska vjenčanja prijavili u mjesecu julu, da budu dijelom kolektivnog vjerskog vjenčanja. Porodica je naša luka spasa i tvrđava spokojstva, a bračni život je ibadet, djelo koje Allah Uzvišeni voli i zato je brak Allahov dar, ljudima dat, kroz koji se promovišu univerzalne vrijednosti čovječanstva poput ljubavi i porodičnog života kao preduslova odgojenog pojedinca i boljeg društva u kojem živimo”, istakao je hafiz doc. dr. Kenan ef. Musić, glavni imam MIZ Sarajevo.

U Medžlisu IZ u Sarajevu vjeruju kako de ova inicijativa doprinijeti izgradnji svijesti o važnosti bračnog života, te ohrabriti mnoge mlade ljude da se odvaže na ovu važnu životnu odluku i shvate da je moguće spojiti principe mladalačkog života i duh vjere.

Inače, Medžlis je za mladoženje osigurao odijela i košulje krojene po mjeri, a za mlade haljine sa ukrasima i mahramama. Poklone mladencima osigurala je i Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom. Pratnja mladencima de biti po četiri osobe, koji će biti u svojstvu svjedoka, a za sve je organizirana i svečana večera u hotelu Hills na Ilidži.