Svečana promocija 210 svršenika mektebske nastave u džamiji Podlugovi

Tradicionalno su prigodan program izveli polaznici mektebske nastave. Tako su prisutni mogli da uživaju, slušajući učenje Kur'ana i izvedbe recitacija. Prigodno predavanje održao je Ahmed ef. Serdarević. Najuspješnijim su obezbjeđene novčane nagrade i knjige. Svim svršenicima dodijeljene su diplome i jedinstveni paketići, a najuspješnije godine sedma, osma i deveta bit će nagrađene izletom.
Imam džamije u Podlugovima Asmir ef. Salihović nije krio svoj ponos zbog ispraćaja još jedne od desetina njegovih mektebskih generacija.
-“I reci: Trudite se! Allah će trud vaš vidjeti, a i Poslanik Njegov i vjernici, i vi ćete biti vraćeni onome koji zna nevidljivi i vidljivi svijet, pa će vas o onome što ste radili obavijestiti.” (Et-Tevba, 105).
Raduje me da je svake godine sve viši broj upisane djece, da djeca vole mekteb, a roditelji shvataju važnost ranog odggojno-obrazovnog procesa za formiranje dobrog čovjeka. Tako je u protekloj godini bilo 243 upisanih, njih 210 uspješno je završilo godinu, a čak 100 učilo u Kur'anu. Čestitamo našoj djeci, roditeljima koji redovno šalju djecu na nastavu. Zahvaljujemo današnjim gostima a posebno gostu predavaču ef. Ahmed Serdareviću, kazao je ef. Salihović.
Pravo djeteta na osnovno islamsko obrazovanje i odgoj roditelji su dužni obezbjediti lično i putem mektebske nastave. Djeca mekteba Podlugovi vrijedno su radila u protekloj mektebskoj godini, te sa Asmirom ef. Salihovićem zadržali se na poziciji jednog od najuspješnijih mekteba, a tu praksu namjeravaju i nastaviti.