Svečano otvorena 5. sezona BH Telecom „Fair Play“ lige

Ove sezone učešće će uzeti preko 400 nogometaša prijavljenih  u 30 ekipa, od  kojih 12 ekipa čine igrači druge sezone Junior Cup-a koji će se i ove sezone igrati u okviru Malonogomente lige „Fair Play“. Organizacijom Junior Cup-a Sportsko udruženje „Fair Play“ želi učenicima srednjih škola omogućiti još jedan vid odgojno-obrazovne aktivnosti, te mogućnost da razmjenjuju iskustva i stiču nova poznanstva. Fer igra treba bude princip kako na terenu tako i u svakodnevnom životu.

Pored Junior Cup-a, važno je napomenuti da će u 5. sezoni BH Telecom „Fair Play“ lige uzeti učešće 18 ekipa sa područja Kantona Sarajevo, podijeljnih u dvije grupe.

Grupa A: Alipašino Polje, Buća Potok Saplast, BH Telecom – Top Tim, Bojnik, Buća Potok Saplast, Hitna Pomoć – Pozitiv, Omer ibn el-Hattab, Sarix – Pozitiva, ZAMM mC.

Grupa B: Balmed, EL-HA, Fine Line, Grbavica I, Grbavica II, Krajina – Vita Plus, Svitanje

Organizovanje BH Telecom “FAIR PLAY” za cilj ima rekreaciju, druženje, poticanje sportskog i takmičarskog duha kod mladih ljudi, uspostavljanje novih kontakata među mladima, te unapređenje kvaliteta života mladih ljudi razvijanjem zdravih stilova života, kvaliteta provođenja slobodnog vremena, omladinskog aktivizma i volonterskog rada, kao i potporu druženju omladine na zdravim osnovama na području Kantona Sarajevo.

Liga se igra po pravilima futsala, s tim da je uvršten čitav niz dodatnih pravila koji se isključivo vežu za fer i korektno ponašanje igrača na terenu, te kako bi se spriječio svaki vid grube igre i verbalnih duela među igračima. 

Početni udarac kojim je simbolično otvorena nova sezona BH Telecom malonogometne lige Fair Play su izveli predsjednik Sportskog udruženja „Fair Play“ gospodin Adnan Delić, prosljavljeni bh fudbaler i bivši reprezentativac, te bivši bh. selektor mlade reprezentacije Admir Smajić uz prisustvo još jednog bivšeg bh. reprezentativca Edina Šaranovića i doajena bh. sportskog novinarstva g. Sinana Sinanovića.  U uvodnom obraćanju predsjednik SU FP se zahvalio sponzorima, medijskim partnerima, i učesnicima pete sezone BH Telecom MLFP i zaželio svim učesnicima uspješno takmičenje i da sve prođe u duhu fer pleja. Ispred Općine Novi Grad obratio se g. Toni Vukadin koji se zahvalio na ukazanom povjerenju i poželio organizatorima da nastave sa predanim radom na organizaciji ovakvog društveno korisnog projekta. Kao gost otvranja kratkim predavanjem svim učesnicima se obratio hafiz Abdulaziz Drkić koji je sve učesnike još jednom podsjetio na važnost sportskog natjecanja u okvirima fer igre te zaželio organizatoru i učesnicima uspješnu sezonu.

Aktivnosti vezane za ovu ligu i njene projekte mogu se pratiti putem web i facebook stranice www.fairplay.ba.

Sve utakmice Malonogometne lige „Fair Play“ za sezonu 2016./2017. će se igrati u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, a u utakmicama prvog kola Grupe A postignuti su sljedeći rezultati:

Edin Spahić