Svečano otvorena džamija u Tolovićima, MIZ Vitez

 

Gradnja ove džamije početa je 13. 10. 2016. g. i hvala Allahu, u zaista kratkom vremenskom roku svi radovi su uspješno završeni.


Svečanosti otvorenja prisustvovao je veliki broj vjernika, a prisutnima su se obratili: glavni imam MIZ Vitez, Omer-ef. Sikira, predstavnik građevinskog odbora džamije Semir Spahić, amidža donatora Muhameda Tanhanija iz UAE, zatim muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović i na kraju; izaslanik Reisul-uleme muftija banjalučki dr.Osman-ef. Kozlić.


Učenjem odabranih dijelova iza Časnog Kur'ana program su uljepšali Sakib-ef. Peskić i Imran Spahić, te članovi hora “Selam” izvedbom ilahija i kasida


Pred podne namaz, izaslanik Reisul uleme i Muftija travnički uručili su ključ džamije donatoru šejhu Muhammedu Tanhaniju i njegovom amidži i na taj način službeno proglasili džamiju „Halid ibn Velid” otvorenom.


Posebno se zahvaljujemo humanitarnoj organizaciji „Crveni polumjesec” iz UAE i njihovom predstavniku Mahmudu Jusufu na nesebičnoj pomoći i podršci.


Ukupna vrijednost džamije iznosi 200 000 KM koje je za džamiju donirao šejh Muhammed. Pored toga, šejh Muhammed je takođe o svom trošku obezbijedio i ručak za sve prisutne na otvorenju. Molimo Allaha Uzvišenog da ukabuli i upiše u dobra djela šejhu Muhammedu Tanhaniju i svima koji su na bilo koji način pomogli da ova nova džamija ugleda svjetlo dana.