Svečano otvorene prostorije džemata Nur u Landshutu

Date:

Vrijedni aktivisti džemata Nur iz Landshuta, odmah nakon registracije kod gradskih vlasti, krenuli su u potragu za džamijskim prostorom.

U rekordnom roku su našli i opremili svoje džamijske prostorije koje su 20. juna 2021. godine svečano otvorili uz prisustvo mnogobrojnih džematlija i predstavnika Medžlisa Bayern.

Na samom početku svečanosti članovi odbora džemata su upoznali musafire, a i prisutne vjernike o načinu i nastanku džemata i uređenja prostorija, saopćio je Medžlis Bayern.

Džematski imam Mufid-ef. Isić je posebno zahvalio delegaciji Medžlisa koju je predvodio Izet-ef. Bibić, glavni imam, a koju su osim njega činili Bahrudin-ef. Omeragić, imam džemata Augsburg i pomoćnik glavnog imama Medžlisa Bayern, sekretar Medžlisa Mumin Salihovic, te Haris-ef. Brzika, imam džemata Regensburg.

U ime Džamijskog odbora Mufid-ef. je posebno zahvalio glavnom imamu Medžlisa Bayern za nesebičnu pomoć koju je pružao tokom formiranja džemata. Ovom prilikom blagajnik džemata Nur uručio je posebnu zahvalnicu Izet ef. Bibiću za njegov doprinos u formiranju ovog džemata.

Haris ef. Brzika pohvalio je rad vrijednih Bošnjaka u Landshutu koji je krunisan otvorenjem džematskim prostorijama, a prisutnim se na kraju obratio i glavni imam Izet-ef. Bibić koji je u svom emotivnom govoru istakao važnost džemata i okupljanja Bošnjaka na jednom mjestu.

– Ovo je historijski iskorak za Bošnjake u Landshutu i zato pozivam sve Bošnjake u ovo gradu da budu dio ovog velikog hajra – kazao je ef. BIbić.

Nakon proučene dove nastavljeno je prelijepo druženje i muhabet sa članovima ove vrijedne zajednice.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related