Svjetsko prvenstvo: Rukometaši Bosne i Hercegovine nosioci u žrijebu parova prvog kruga baraža

Date:

U Budimpešti će u subotu, 29. januara, biti održan žrijeb parova prvog i drugog kruga baraža za Svjetsko prvenstvo 2023. godine koje će se održati u Poljskoj i Švedskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

U žrijebu za prvi krug baraža rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, zajedno sa Slovenijom, Bjelorusijom, Slovačkom, Portugalom, Austrijom, Litvanijom, Sjevernom Makedonijom i Ukrajinom, ima status nosioca. Potencijalni rivali su im Belgija, Estonija, Farska Ostrva, Finska, Izrael, Grčka, Italija, Rumunija i Švajcarska. Utakmice će se igrati u periodu između 14. i 20. marta 2022. godine.

Ukoliko Bosna i Hercegovine prođe u drugi krug baraža neće biti među nosiocima.

Plasman na Svjetsko prvenstvo već su osigurale selekcije domaćina Poljske i Švedske, te Danske, koja je aktuelni svjetski šampion. Tri najbolje reprezentacije sa EURO 2022, koji je u toku, će također izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Za sada se zna da su sigurni učesnici drugog kruga baraža reprezentacije Češke, Srbije, Mađarske, Rusije i Njemačke. Još četiri potencijalna rivala biće poznata u narednim danima.

Susreti drugog kruga baraža za Svjetsko prvenstvo igraće se između 11. i 17. aprila.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related