Tabaković: Korektno bi bilo da Vučić reaguje i traži odgovornost i kazne za policajce iz Priboja

– Bilo bi korektno da bar predsjednik susjedne Srbije Aleksandar Vučić poslije onako toplog dočeka kod Bošnjaka Sandžaka, reaguje i traži odgovornost i kazne za policajce – rekao je za Preporod.info Alija Tabaković, predsjednik Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda entiteta RS.

U reakciji nakon videosnimka objavljenog na Facebooku u kome na novi genocid nad Bošnjacima pozivaju starješine te bivši i sadašnji pripadnici Granične policije Srbije i pripadnici Policijske uprave Priboj, rekao je da je neralno očekivati da Srbija adekvatno sankcioniše policajce iz Priboja.

– S obzirom da je Srbija postala utočište i oaza za ratne zločince i osumnjičene za genocid, nerealno je očekivati da nadležni u Srbiji adekvatno sankcionišu policajce iz Priboja. Obzirom da je ministar unutrašnjih poslova postao zaštitni znak morala presuđenih ratnih zločinaca za genocid, bilo bi korektno da bar predsjednik susjedne Srbije Aleksandar Vučić poslije onako toplog dočeka kod Bošnjaka Sandžaka, reaguje i traži odgovornost i kazne za policajce. Ukoliko se to pak ne desi, to će biti poruka da su srbijanski policajci spremni na novi genocid nad Bošnjacima u Bosni, ali i u Srbiji – poručio je Tabaković.

(Preporod.info)