TIKA podijelila ramazanske pakete za 2.300 kosovskih porodica

Date:

Turska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) započela je distribuciju 2.300 kompleta hrane i higijenskih sredstava porodicama u potrebi povodom ramazana.

Pomoć će biti dostavljena porodicama u nevolji kroz razne organizacije, dok je ceremonija organizovana u opštini Skenderaj na Kosovu.

Gradonačelnik Skenderaja Bekim Jashari u izjavi za AA rekao je da je saradnja TIKA-e i opštine Skenderaj izvanredna od prvih dana, ističući da se saradnja sa TIKA-om nastavlja kroz različite projekte u različitim oblastima.

– Ovom prilikom želim da zahvalim u ime svih građana opštine Skenderaj, preko TIKA-e i svih ljudi i državi Turskoj na pomoći koju su pružili još od teških godina koje smo imali tokom rata za oslobođenje zemlje, ali i danas u izgradnji i razvoju naše zemlje. Mogu slobodno reći da smo dva bratska naroda, tako da želim da se ova naša saradnja nastavi i u budućnosti i sigurno će se nastaviti – kazao je Jashari.

Koordinator TIKA-e u Prištini Cihan Dincer rekao je da se i ove godine pruža pomoć povodom mjeseca ramazana.

– Republika Turska i turski narod, kao i uvijek tokom svetog mjeseca ramazana, nastaviće da stoje uz narod Kosova – rekao je on.

Pomoć je danas počela da se distribuira u opštinama Skenderaj, Mamuša, Vučitrn i Mitrovica, dok će se narednih dana nastaviti u opštinama Prizren i Dragaš.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related