Tokom posjete prvom Centru za stare osobe IZ-e u BiH reisu-l-ulema Kavazović uputio punu podršku MIZ Mostar

Date:

Posjeta reisu-l-uleme Islamske zajednice (IZ-e) u BiH dr. Husein ef. Kavazovića Rehabilitaciono- rekreativnom Centru u Podveležju ohrabrila je rukovodstvo Medžlisa IZ-e (MIZ) Mostar da se još predanije i sistematičnije fokusiraju na završnu etapu njegove izgradnje i opremanja.

Prema riječima predsjednika Izvršnog odbora Džafera Alića, ova podrška reisu-l-uleme ima višestruko važan značaj, jer dolazi u vrijeme sve osjetnije društvene krize u kojoj Islamska zajednica jača svoje kapacitete i potencijale da na respektabilan, odgovoran i institucionalan način preuzme emanete misijskog poslanja i djelovanja u aktuelnom trenutku.

Izgradnja ovog centra, pojasnio je Alić, projekat je Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za čiju implementaciju je zadužen MIZ Mostar. Od idejnog projekta do ove faze izgradnje Centra obavljeno je niz konsultantskih sastanaka sa brojnim pojedincima i institucijama, kako bi funkcije Centra bila što svrsihodnija.

– Nakon što završimo sve planirane radove Islamska zajednica u BiH će preuzeti sve nadležnosti u smislu njegovog pravnog tretmana i funkcioniranja. Svi smo u iščekivanju na koji način će i naša javnost prihvatiti ponuđeni koncept rada ovog Centra – kaže Alić.

Planirano je da, prije svega, Centar, uz primarnu ulogu brige o osobama treće životne dobi, aktivno radi i na promociji zdravih stilova života i navika.

Centar je već ranije definiran i kao svojevrsna vazdušna banja sa svim sadržajima potrebnim za zdravstvenu rehabilitaciju na duži ili kraći vremenski period. U Centru će, uz svu potrebnu njegu i usluge, u isto vrijeme, moći stalno boraviti oko 110 osoba.  

 – Ovo je prvi projekat ovakve vrste IZ-e u BiH i stoga je podrška i iskazana briga reisu-l-uleme, prije svega, ohrabrenje za MIZ Mostar i znak njegove pune podrške u našem radu – zaključio je Alić.

viber_slika_2020-10-25_10-40-13.jpg - Tokom posjete prvom Centru za stare osobe IZ-e u BiH reisu-l-ulema Kavazović uputio punu podršku MIZ Mostar

(Hasan Eminović/Preporod.info)

 

 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related