Travnik: Održan redovan stručni seminar za imame i muallime Muftijstva travničkog

Date:

U četvrtak 13. januara 2022. godine u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku organiziran je redovni stručni seminar za imame i muallime sa područja Muftijstva travničkog.

Na početku seminara učesnicima se u ime domaćina obratio direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet Šošić.

Uvodno izlaganje na seminaru imao je Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Potom se prisutnima obratio dr. Enes-ef. Svraka, voditelj Odjela za mekteb i mlade pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i predstavio projekat “Interaktivno edukativno druženje mladih“.

U drugom dijelu seminara izlaganje je imala dr. Safija Malkić, voditelj Odjela za brak i porodicu pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH koja je predstaila projekat “Savjetovalište za brak i porodicu“ i govorila na temu „Nove pojave/trendovi u bračnoj i porodičnoj zajednici“.

U svom izlaganju Muftija travnički je između ostalog podsjetio imame na zaključke koje je usvojio Savjet za vjerska pitanja Muftijstva travničkog na tematskoj sjednici o mektebskoj nastavi i pozvao sve glavni imame i muallime da daju svoj maksimum kako bi se popravilo stanje polaznosti i redovnosti na mektebskoj nastavi i poboljšao kvalitet usvojenog znanja.

U završnom dijelu upriličeno je uručivanje priznanja i prigodnih poklona imamima koju su penzionisani u prethodnoj godini: Izet-ef. Heri, Redži-ef. Sarajliću i Fuadu-ef. Bišiću.

Ova prilika je iskorištena i da se uruči zahvalnica Ismail-ef. Smajloviću, direktoru Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH za pomoć u realizaciji manifestacije “Žena, porodica i zajednica”.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related