Treći susret Asocijacije žena MIZ Žepče u projektu “Zajedno ka ljepšoj budućnosti”

Moderator programa, gđa Amira Mehmedović, upoznala je učesnice sa temom programa i čestitala svim učesnicama pravoslavne vjeroispovijesti protekle blagdane Božića. Posebnu dobrodošlicu zaželila je gostima, glavnom imamu MIZ-e Žepče Izet ef. Efendiću i parohu zavidovićko-žepačkom, protojereju Zoranu Živkoviću.

Glavni imam MIZ-e Žepče obratio se prisutnima, zahvalio se učesnicama na odzivu po veoma lošem vremenu. Kazao je kako je važno da gradimo suživot da poštujemo jedni druge kako bi nam u našem Žepču i u našoj domovini bilo lijepo živjeti, jer mi smo živjeli zajedno i živjećemo zajedno.

Kako je ovaj susret bio u duhu proteklog pravoslavnog blagdana Božića, gost predavač paroh zavidovićko-žepački protojerej Zoran Živković, održao je predavanje na temu “Ljubav prema Bogu i bližnjemu kao put dijaloga”. Pop Zoran i gđa Milena Cvjetković takođe su upoznali prisutne o običajima dočeka i proslave Božića.

Sve prisutne su se kratko predstavile i kazale svoje utiske o ovom druženju. Cilj ovog projekta i jeste druženje žena različitih vjerskih pripadnosti kako bi doprinijele boljem i ljepšem životu u našem Žepču.

Zahvaljujemo se našem gostu, protojereju Zoranu Živkoviću, što je izdvojio svoje vrijeme i znanje kako bi se družio sa nama, kao i glavnom imamu Izet ef. Efendiću.  Posebnu radost izazvala su nova lica koja su se pridružila druženju. Naredni susret planiran je za 04.02.2017.godine.