Tribina u Tutnjevcu: Stanje Bošnjaka u RS

 

Nakon akšam-namaza tribina je otvorena učenjem Kur'ana, a potom je imam džemata Tutnjevac hfz. Damir-ef. Jahić upoznao prisutne vjernike o protokolu tribine te predstavio gosta tribine. Ovo je četrdeseta redovna tribina koja se održava prvog petka u mjesecu, a gost tribine bio je mr.sc Ramiz Salkić, potpredsjednik RS.

Naziv tribine bio je „Stanje Bošnjaka u RS ”. Salkić je u nadahnutom govoru ukazao na stanje Bošnjaka u manjem bh entitetu, o izazovima i poteškoćama sa kojima se susreću Bošnjaci. Pozvao je sve Bošnjake da se osvijeste i daju svoj doprinos na poboljšanju kvalitete života muslimana, Bošnjaka, u RS-u. Veliki broj prisutnih vjernika je mogao čuti o životu ljudi u RS-u koje do sada nisu znali, a prema riječima jednog od prisutnih, nisu znali ni oni koji su iz Podrinja.

Nakon završene tribine vjernici su nastavili druženje sa Salkićem uz kahvu u prostorijama mektepske učionice.

Tribini su prisustvovali i glavni imami Medžlisa Srebrenik Refik-ef. Hodžić i Bratunca Elvir-ef. Hodžić, kao i imami i vjernici iz Srebrenika, Gradačca, Gračanice i Lukavca.

Molim Allaha  da nagradi Ramiza Salkića za njegov trud i zalaganje za Bošnjake u manjem entitetu, kao i džematlije džemata Tutnjevac što su nas po ko zna koji put počastili bogatim programom. Amin!