Trump dao zeleno svjetlo za početak prijenosa ovlasti na Bidena

Date:

Novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden formalno je dobio odobrenje federalne agencije za početak prijenosa predsjedničkih ovlasti na njega ubrzo nakon što ga je  država Michigan proglasila tamošnjim pobjednikom predsjedničkih izbora.

Američka Uprava za opće poslove (GSA), koja mora dati potvrdu za predsjedničku tranziciju, u ponedjeljak je javila izabranom predsjedniku Bidenu da može formalno početi proces prijenosa ovlasti, prenosi Reuters.

-Ozbiljno shvatam ovu ulogu i, zbog najnovijih događanja koja uključuju pravne izazove i potvrde izbornih rezultata, šaljem danas ovo pismo kako bih omogućila da Vam sredstva i službe budu dostupne- napisala je u pismu upućenom Bidenu šefica ove savezne agencije Emily Murphy.

Prethodno je odlazeći predsjednik Donald Trump napisao na Twitteru da preporučuje Murphy i njenom timu „da učini što je potrebno učiniti vezano uz inicijalne protokole te da je rekao i svom timu da tako postupi“.

Predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je rekao da je Emily Murphy, šefici Uprave za opće usluge, dao zeleno svjetlo za nastavak tranzicije na administraciju izabranog predsjednika Joea Bidena.

-Želim zahvaliti Emily Murphy u GSA na njenoj postojanoj predanosti i odanosti našoj zemlji. Uznemiravana je, prijećeno joj je – i ne želim vidjeti da se to događa njoj, njenoj porodicii ili zaposlenicima GSA-e – rekao je Trump u tvitu.

(Preporod.info)

 

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related