Turković i Al-Issa razgovarali o mogućnostima pomoći Srebrenici i radu Memorijalnog centra Potočari

Date:

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se u Rijadu sa generalnim sekretarom Svjetske muslimanske lige Muhammedom bin Abdul Karim Al-Issaom, s kojim je razgovarala o značaju međureligijskog dijaloga u međunarodnim odnosima, te važnosti da Bosna i Hercegovina bude zemlja iz koje kreću takve inicijative.

Ministrica Turković, koja boravi u službenoj posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji, govorila je o i važnosti Srebrenice, koja ima posebnu simboliku, ali i koja zaslužuje svaku vrstu podrške. 

Generalni sekretar Muhammed bin Abdul Karim Al-Issa usaglasio se da Bosna i Hercegovina treba biti centar takvih inicijativa i da će uraditi što god može da pomogne Srebrenici i da se očuva sjećanje na genocid. 

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima održavanja konferencije, na kojoj će biti usvojene obavezujuće deklaracije. Također, ministrica Turković i generalni sekretar Al-Issa su razgovarali i o mogućnostima pomoći Srebrenici, ali i radu Memorijalnog centra Potočari, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH. 

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related