Turska: Anticovid vakcinu primilo više od milion ljudi

Date:

Ministar zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca saopćio je večeras da će kampanja masovne vakcinacije protiv koronavirusa od sutra u toj zemlji biti proširena i na građane starije od 85 godina.

Kako javlja Anadolu Agency (AA), nakon sastanka Naučnog vijeća za borbu protiv koronavirusa u Turskoj, resorni ministar Koca je kazao da je do sada u Turskoj prvu dozu vakcine primilo više od milion ljudi, uključujući i više od 980.000 zdravstvenih radnika, te štićenika i osoblja domova za stare i iznemogle osobe.

– Želim da znate da će kapaciteti vakcinacije biti znatno povećavani svakog narednog dana – poručio je Koca i dodao kako su osigurane opreme i logistike za intenzivni nastavak programa vakcinacije.

On je također kazao da je jučer počela vakcinacija građana starijih od 90 godina i to na način da ih opremljeni medicinski timovi posjećuju i vakcinišu u njihovim kućama.

Takav način vakcinacije će biti primjenjivan i za starije od 85 godina u Turskoj.

– Pomjeramo granice kako bi smo u što kraćem periodu omogućili pristup vakcinama za što veći broj naših sugrađana – poručio je Koca.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related