Turska humanitarna organizacija u Somaliji otvorila izvor pitke vode u čast zdravstvenih radnika

Date:

Uz podršku donatora, turska humanitarna organizacija Deniz Feneri u Somaliji otvorila izvor pitke vode na ime zdravstvenih radnika koji snose najveći teret borbe protiv pandemije COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz organizacije su saopćili da su donatori tako odali počast zdravstvenim radnicima koji se bore na prvom frontu rata protiv širenja koronavirusa.

Novi izvor pitke vode otvoren u Somaliji će snabdijevati 1.500 porodica, a riječ je o jednom od izvora u okviru projekta kojeg ta turska organizacija vodi u Africi.

Zamjenik predsjednika organizacije Deniz Feneri Coskun Yildiz kazao je da je novootvoreni izvor s natpisom “Dobrotvorna ostavština zdravstvenih radnika Republike Turske “ samo jedan od planiranih takvih objekata u Somaliji i drugim afričkim zemljama koje se bore protiv velike suše i nedostatka pitke vode.

“Sondažnim bušenjem otvaramo izvore u Africi. Ti izvori su uglavnom u blizinama džamija, škola i bolnica i po završetku bi trebali vodom opskrbiti 10.000 ljudi. Vršimo i testiranje kakvoće vode i tako sprečavamo širenje zaraznih bolesti u toj regiji“, kazao je Yildiz.

(Anadolija)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related