Turska osigurala ramazanske pakete ugroženim porodicama u Keniji

Date:

Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) u Keniji je podijelila pakete sa hranom i higijenskim potrepštinama povodom mjeseca ramazana, ali i kako bi tamošnjim građanima pomogli usljed teške situacije izazvane pandemijom koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju TIKA-e se navodi da će pakete podijeliti za ukupno 1.500 porodica kojima je potrebna pomoć.

Dodaje se kako će pakete dobiti i porodice u glavnom gradu Nairobiju koje žive u veoma teškim uvjetima.

Ahmet Cemil Miroglu, ambasador Turske u Nairobiju, koji je i sam učestvovao u podjeli paketa, kazao je da je Turska i u ovim teškim danima uz prijatelje i braću iz Kenije kako bi im bar malo olakšali uslove u kojima žive.

Emre Yuksek, koordinator TIKA-e za Nairobi, istakao je da svake godine dijele ramazanske pakete porodicama u Keniji čiji životni uslovi su ovaj put, kako je kazao, dodatno pogoršani zbog pandemije koronavirusa.

“Zato smo odlučili da našoj braći u Keniji podijelimo pakete sa hranom i higijenskim potrepštinama koje im mogu zadovoljiti potrebe bar za naredna dva mjeseca”, dodao je Yuksek.

Istakao je također, da su pakete podijelili i za oko 300 porodica koje su teško pogođene poplavama koje već tri sedmice traju u toj afričkoj zemlji.

(Anadolija)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related