Tuzla: Četrnaesti Dani porodičnih vrijednosti o veličini, tradiciji i sudbini Bosne i Hercegovine

U prepunoj sali BKC-a, učenici Medrese su učili odlomke iz Kur’ana, recitirali hadise, interpretirali ilahije i kaside, čitali recitacije, pjevali sevdalinke, a glumci su izveli kraći dramski prikaz. Posebnost ovogodišnjeg programa je nastup hora Gimnazije Meša Selimović, a postavljena je i izložba kaligrafskih i umjetničkih radova učenika Medrese. Objavljeni su i rezultati literarnog konkursa, koji je, u saradnji s Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona, raspisan za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i za učenike Medrese. Prvonagrađenima su uručene nagrade.

U obraćanju prisutnima, muftija Vahid-ef. Fazlović je ukazao na značaj afirmacije porodičnih vrijednosti, te važnost našeg doma, kuće, domovine, zemlje i države. Svoje besjede održali su i Seid-ef. Eminović iz Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH, direktor Behram-begove medrese Ahmed-ef. Hatunić i Emina Hatunić, profesorica u Behram-begovoj medresi.

Danima porodičnih vrijednosti su prisustvovale gošće iz Žepča, Janje, Bijeljine, Odžaka, Modriče, Vlasenice i brojnih drugih mjesta iz Bosne i Hercegovine. Manifestaciju je organizirala Behram-begova medresa, uz podršku Muftijstva tuzlanskog, Odjela za brak i porodicu.