Tuzla: Obilježena mubarek noć Lejletul-kadr

Centralna svečanost Muftijstva tuzlanskog i Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Tuzla povodom mubarek noći Lejletul-kadr održana je u srijedu 27. aprila u Džamiji „Kralj Abdullah“.

Vaz je ovom prilikom kazivao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, a uvodno obraćanje imao je glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović.

Hafiz Huskanović istakao je značaj noći Kadr – noći koja je prekretnica za ljudski rod, za ummet Muhammedov, a.s., posebno ističući da je ovo noć Kur'ana. U njoj je prilika da preispitamo svoj odnos prema Kur'anu Časnom i iskreno uputimo dovu Gospodaru da nam pomogne da unaprijedimo i poboljšamo svoje ibadete, kazao je hafiz Huskanović.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u svom obraćanju je govorio o vrijednosti noći Lejletul-kadr.

– Sve što je u ovoj noći vrijedno usmjereno je prema čovjeku, prema svima nama. Budimo predani Allahu, dž.š., a On će nam dati blagodati ove noći koja je bolje od hiljadu mjeseci – poruči je okupljenim džematlijama muftija Fazlović.

On je ovom prilikom ukazao na važnost dove, oprosta i nade.

– Muslimani u Bosni nikada neće izgubiti nadu. Bit ćemo čvrsti čuvari onoga što je naše. Bit ćemo bolji mu'mini i mu'minke. Bit ćemo jači u imanu i islamu. Čuvat ćemo naše vrijednosti i lijep odnos prema svim ljudima. U našim dovama večeras neka svoje mjesto ima i naša domovina Bosna i Hercegovina – poručio je muftija Fazlović.

Program je upotpunjen učenjem kur'anskih odlomaka i ilahijama, kao i zajedničkim nafila-namazom koji je uslijedio poslije programa.

(Preporod.info)