Tuzlanski kanton Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježava programima u Tuzli i Gradačcu

Date:

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine-Prvi mart zajednički će obilježit ove godine, prigodnim programima, Skupština Tuzlanskog kantona, Ministarsvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona te javne ustanove i preduzeća s područja Tuzlanskog kantona.

Program obilježavanja počinje 1. marta u 10.00 sati, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, na spomen-obilježjima na Šetalištu Slana Banja u Tuzli.

U 10.30 u Galeriji Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli bit će otvorena prigodna izložba Arhiva Tuzlanskog kantona pod nazivom ‘Obnova i priznanje nezavisnosti Bosne i Hercegovine na temeljima milenijskog kontinuiteta’, a u 11 sati u Velikoj sali BKC TK je svečana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona.

Program obilježavanja 30 godina nezavisnosti Bosne i Hercegovine završava se programom u Gradačcu, gdje će od 13 sati na Trgu Alije Izetbegovića uz prigodan kulturno-umjetnički program biti otkriven Reprezentativni stećak sa motivima sa više stećaka u sjeveroistočnoj Bosni i otvorena izložba Muzeja istočne Bosne pod nazivom ‘1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine’.

– Osim Skupštine Tuzlanskog kantona i Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, realizaciji programa doprinijeli su, zajedničkim djelovanjem što je specifičnost ovogodišnjeg obilježavanja Dana nezavisnosti, Grad Gradačac, Zavod za zaštitu i korištenje kulturno – historijskog i prirodnog naslijeđa TK, Bosanski kulturni centar TK, Arhiv TK, Muzej istočne Bosne, Centar za kulturu “Ahmed Muradbegović” Gradačac i Radio-televizija TK – saopšteno je iz JU BKC TK.

(Preporod.info)

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related